preloader

Blog

Reinventant el turisme

Aquest diumenge dia 21 de febrer és el Dia internacional del guia turístic. Aquesta data, escollida per ser el dia de creació de la Federació Mundial de Guies Professionals de Turisme, se celebra des de l’any 1990. L’objectiu de la Federació ha estat sempre el d’afavorir el perfil i dignificar les tasques que es desenvolupen.

“…21 de febrer és el Dia internacional del guia turístic.”

La pregunta que plantegem és, cal reinventar el turisme per fer front, cada vegada més, a situacions canviants? Efectivament, necessitem una resposta que ampli el marc d’actuació i pugui oferir solucions efectives.

“…cal reinventar el turisme per fer front, cada vegada més, a situacions canviants?”

El sector del turisme és una indústria que afecta de manera transversal. És a dir, si el sector pateix una davallada, també ho faran altres sectors com la Hosteleria, les companyies de viatge, les companyies aèries… Per aquest motiu, necessitem una solució prou general que pugui donar una resposta vàlida i real.

El passat mes, el Comitè Mundial de Crisi pel Turisme va celebrar la seva primera reunió. Aquest organisme, creat per l’Organització Mundial del Turisme (OMT), s’ha disposat a elaborar una proposta que aporti noves solucions a problemes reals.

En aquesta reunió es va demanar amb insistència accions més fermes per donar suport a l’estandardització, digitalització i interoperabilitat de les proves de detecció i sistemes de certificació. L’objectiu d’aquest Comitè és el de poder oferir un turisme segur i garantir la salut pública dels viatgers.

“…poder oferir un turisme segur i garantir la salut pública dels viatgers.”

No obstant això, el passat 2020 es va optar per un altre tipus de turisme, s’afirma a La Vanguardia. Un turisme local que faci ús del transport individual. Per tant, una evidència que s’anirà enfortint durant aquest any és el fet que canviarà radicalment la forma de viatjar massificada. Per tant, hi haurà un turisme més local. Aquest fet, segurament, ens obligarà a reconèixer i valorar la immensa oferta que tenim al nostre país. Aquest replantejament no serà únicament en l’àmbit d’oci, sinó que també afectarà considerablement als negocis.

“Un turisme local que faci ús del transport individual.”

Des de CECAC considerem important mantenir l’atenció en allò que poc afectar directament els estudiants dels centres. Per aquest motiu, a la Doble Titulació de Turisme tenim en compte els diferents actors que intervenen en l’actualització d’aquest perfil professional. Per això, aquest títol contempla dos anys de formació en la qual s’involucra des d’un inici l’estudiant en el context actual.

Tot està canviant, però estem preparats/des per fer-ho nosaltres?

Facebook X Instagram

GRAUS
SUPERIORS

CFGS
Doble titulació en turisme

Presencial

CFGS
Tècnic superior en Educació infantil

Presencial o Online

CFGS
Tècnic superior en Integració social

Presencial o Online

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ