preloader

Blog

Hem aconseguit escapar de Halloween?

Saps d’on prové la festivitat Halloween?

Tradicionalment aquesta celebració no està vinculada als Estats Units, sinó que prové del Regne Unit. La paraula Halloween dona nom a l’expressió anglesa All Hallows Eve, que significa la vigília del dia de Tots Sants.

Els historiadors expliquen que, ja des del segle XVIII, s’havia vinculat Halloween amb una festivitat pagana. Concretament, un ritual celta amb el nom Samhain, que s’ocupava de celebrar el final d’estiu i l’arribada dels dies de fred. Aquesta festivitat tenia una durada de tres dies i començava el 31 d’octubre. Molts estudiosos, fan referència al tribut del ‘’Rei dels morts’’.

La paraula Halloween dona nom a l’expressió anglesa All Hallows Eve, que significa la vigília del dia de Tots Sants.

Va ser entre l’any 1500 i 1800 que aquesta mateixa celebració començà a agafar forma. Abans però, es feien fogueres per cremar la palla final de la temporada d’estiu, i també com a ritual per repel·lir la bruixeria i les malalties.

Halloween a ACCC:

El passat divendres 30 d’octubre els nostres alumnes de primer i segon de la Doble Titulació de Turisme van preparar una activitat terrorífica: un scape room. Una activitat dissenyada i elaborada pels seus companys del Tècnic superior d’Integració Social.

Com ho van fer?

Tots els alumnes van reunir-se en una sala interactiva a través de l’aplicació Zoom. Un cop reunits, es van dividir en petits grups per poder desenvolupar la sessió i gaudir de l’activitat. L’scape room consistia a passar diferents proves relacionades amb la temàtica Dark Toursim, una forma de turisme que involucra els viatges a llocs i espais que estan estretament relacionats amb la mort i la tragèdia.

Algunes d’aquestes proves van ser:

  • Trencaclosques de pijama de ratlles
  • Passa paraula sobre l’Holocaust
  • Laberint
  • Xifrats

Finalment, vam poder dur a terme dos scapes rooms. Un d’ells va ser creat i guiat per part de l’alumnat de primer de Turisme, que tenien com a participants companys de 1r i 2n d’ISO i segon curs de Turisme. L’altre scape room va ser creat pel grup de segon de Turisme que tenien com a participants alumnes de 1r i 2n d’ISO i companys de primer de Turisme.

Facebook X Instagram

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ