preloader

Blog

El temps valuós

Vivim immersos en un món totalment tecnològic. És més, el que no inclou part d’aquesta tecnologia ens resulta estrany, aliè a nosaltres. Aquesta tecnologia forma part de les nostres vides. I, ara, seria complicat imaginar-nos sense les facilitacions que ens regala l’avenç tecnològic.

Però, som conscients quant de temps destinem a l’ús del mòbil, de la televisió, la tauleta…?

A la taula següent explicativa de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) es manifesta la freqüència de l’ús de l’ordinador i d’internet, apreciant les diferents franges d’edat. El 86,5% utilitza diàriament internet, almenys cinc dies per setmana. Sent el 2,8% el total de persones que ho fan menys d’un cop a la setmana. Això denota clarament un ús addictiu de les tecnologies. Mentre dediquem la major part del nostre temps a navegar per internet, estem perdent l’oportunitat de conèixer-nos a nosaltres mateixos i relacionar-nos amb altres persones.

A continuació, podem apreciar a la taula d’Equipament a l’habitatge. Ordinador. Catalunya i Espanya. 2006-2019, de quina manera s’ha incrementat la incorporació d’elements tecnològics a la llar des del 2006. La tecnologia ens facilita la vida, però també ens impedeix percebre i viure altres aventures. L’ús responsable d’aquesta recau, altra vegada, sobre nosaltres. Sent adults per poder apreciar el que realment ens aporta valor i benestar a les nostres vides.

 

Per tant, és molt important saber quan cal fer una pausa, descansar la vista i activar la ment. Concretament, hem de reduir el seu ús a l’hora d’anar a dormir, ja que la tecnologia pot afectar directament al son degut a la llum emesa pels dispositius electrònics. Investigadors de la Universitat de Londres, com descriu El País en el seu article Tauletes i mòbils ja fan malbé el son dels preescolars, van trobar certa correlació entre l’ús de la tecnologia i la reducció del temps de son. Concretament, s’esmenta que per cada hora diària que els nens d’entre sis mesos i tres anys passaven amb la tauleta, reduïen vint-i-sis minuts el temps de son.

Ara toca gestionar el temps i saber gaudir dels petits moments que la vida ens regala. Moments únics amb els companys a l’aula, a casa amb la família… A ACCC estem compromesos a fer un ús responsable de la tecnologia, i que aquesta beneficiï l’activitat de l’alumnat sense perdre l’oportunitat de capturar el temps més valuós: el present.

Facebook X Instagram

GRAUS
SUPERIORS

CFGS
Doble titulació en turisme

Presencial

CFGS
Tècnic superior en Educació infantil

Presencial o Online

CFGS
Tècnic superior en Integració social

Presencial o Online

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ