preloader

Blog

Importància de la protecció del sol

Vetlla pel benestar de les persones amb el cicle d’Infermeria de CECAC.

¿Sabies que molts casos de càncer de pell s’originen per les parpelles? Potser no ens adonem, però estem exposat a la radiació ultraviolada dia rere dia. No només emet raigs UVA i UVB el sol, sinó també les pantalles. Ambdós tipus de raigs ultraviolats causen danys a la pell i poden augmentar el risc de càncer de pell.

Un fet que possiblement no tothom sap és que hariem d’utilitzar protector solar tots el dies de l’any, inclús quan està nuvolat. Els raigs UVA estan relacionats amb la pèrdua de l’elesticitat de la pell, les arrugues i altres factors del fotoenvelliment. S’infiltren més profundament a la pell que els raigs UVB, que són la causa principal de les cremades superficials pel sol.

La pell és la barrera de protecció del cos i l’òrgan humà més extens. Els agents que prevenen que la llum ultraviolada arribi a l’interior de la pell són els protectors solars. Si no es fan servir i no es dossifica l’exposició directa al sol, poden aparèixer cremades de primero o segon grau.

Els estudiants de la branca sanitària de CECAC reben els coneixements necessaris per vetllar per la salut de les persones. El nostre CFGM Cures Auxiliars d’Infermeria il·lustra sobre les cures bàsiques aplicades a les necessitats dels éssers humans. Els infermers i infermeres estan ben preparats a l’estiu per rebre pacients que pateixin greus consecuències de l’exposició solar. Entre elles, butllofes severes, erupció cutànea, mareig o desmai, frebre i nàusees, puls ràpid, etc.

No obstant, els professionals del sector sanitari recomanen factors de prevenció. Encara que les cremades solars són temporals, el dany cutani és permanent. Inclús pot derivar en efectes seriosos per a la salud a llarg termini, com en càncer de pell.

Algunes prevencions són evitar l’exposició als raig solars durant les hores de màxima intensitat i aplicar protector solar del tipus SPF50, UVB + UVA o HE + IR – A. Per una major protecció, també es recomana utilitzar ulleres de sol, barrets i bàlsam de llavis amb factor de protecció solar.

A CECAC també estem compromesos amb la salut i el benestar de la societat. Per això oferim una formació que permet als alumnes amb vocació inserir-se al món laboral sanitari amb les millors competències professionals i ètiques.

Facebook X Instagram

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ