preloader

Blog

Sempre hi ha una lectura positiva per fer

Dies enrere els alumnes de segon de cicle superior de Guia, informació i assistència turístiques van elaborar una acurada ruta de l’Eixample de Barcelona de forma virtual.

A causa de la Covid-19 el sector turístic s’ha vist fortament afectat i ha calgut innovar altres maneres de fer per continuar treballant en allò que ens apassiona. Per tant, en un primer moment, davant de qualsevol canvi exterior es necessita una profunda voluntat d’adaptació. Doncs el contrari no impulsarem el creixement intel·lectual i espiritual.

“…davant de qualsevol canvi exterior es necessita una profunda voluntat d’adaptació.”

Aquesta capacitat d’adaptació dels nostres alumnes i, alhora del professorat, és admirable. D’una situació que, en un inici, semblava únicament negativa, n’hem pogut extreure una lectura molt positiva. I en aquesta lectura positiva hi conviu la resiliència. En la seva definició estrictament psicològica, la resiliència és la “capacitat de l’individu per afrontar amb èxit una situació desfavorable o de risc, i, per a recuperar-se, adaptar-se i desenvolupar-se positivament davant les circumstàncies adverses.”

“capacitat de l’individu per afrontar amb èxit una situació desfavorable o de risc…”

L’alumnat d’ACCC és un clar exemple de la resiliència pràctica, afavorint la continuïtat de les activitats sense perdre la motivació ni les ganes. A la ruta organitzada van acudir els alumnes de primer del cicle superior de Guia, informació i assistència turística (GIAT) i alguns dels docents del mateix cicle superior.

Des d’ACCC cada any hem celebrat aquesta activitat de forma presencial. Aquest any, però, ens ha obligat a fer-la de forma virtual. No obstant això, els alumnes han pogut apreciar els interiors dels edificis, fet que de forma presencial era impensable.

“…ara valorem amb més dedicació els temps d’abans…”

Aquest nou context ens està ensenyant, sens dubte, a sortir més reforçats de les múltiples experiències que puguem viure. De fet, paradoxalment, ara valorem amb més dedicació els temps d’abans, però ser éssers resilients ens dota de la gratitud necessària per saber veure que en el temps present hi ha quelcom de més valor: la capacitat d’adaptació i superació, que, alhora, ens capacita per afrontar la realitat sense maquillatge, tal com és.

Facebook X Instagram

GRAUS
SUPERIORS

CFGS
Doble titulació en turisme

Presencial

CFGS
Tècnic superior en Educació infantil

Presencial o Online

CFGS
Tècnic superior en Integració social

Presencial o Online

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ