preloader

Blog

Aquest estiu, suma’t al voluntariat

Sumar per millorar la realitat actual ha de ser una de les nostres prioritats. A ACCC ens comprometem en l’acció social i l’ajuda del voluntariat en diferents institucions públiques. Per aquest motiu, volem animar als joves a contribuir amb el seu coneixement en diferents àmbits i, d’aquesta manera, millorar la realitat de la institució que ho necessiti.

“Sumar per millorar la realitat actual ha de ser una de les nostres prioritats”

Si tens més de 16 anys, ja pots fer voluntariat. A jove.cat trobaràs els passos a seguir i algunes propostes per fer.

Normalment, podem classificar el voluntariat en cinc àmbits:

  • Social: l’objectiu del qual és afavorir i millorar la integració i la millora de la qualitat de vida de persones i col·lectius amb dificultats o amb dependència.
  • Ambiental: protegir i defensar la natura i el medi ambient, tot sensibilitzant els problemes cabdals que els afecten.
  • Cooperació internacional: normalment són organitzacions que col·laboren amb altres països. Projectes de cooperació, camps de treball, educació pel desenvolupament…
  • Comunitari: promou la participació i la vida associativa.
  • Cultural: la seva finalitat és la dinamització de la cultura tradicional i popular arreu del territori.

Altrament, voluntariat per la llengua és un programa amb el clar objectiu de practicar el català a través de la conversa: “la seva funció es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol millorar la seva fluïdesa”. La persona interessada pot escollir la modalitat presencial i/o la virtual, a través de plataformes de conferència.

“Voluntariat per la llengua és un programa amb el clar objectiu de practicar el català a través de la conversa”

Segonament, al web Guia jove Cooperació i Solidaritat tens l’oportunitat de cooperar en diferents programes voluntaris de curta o llarga durada per combatre les injustícies que estant latents en la nostra societat. Què es pot fer des d’aquí? Els voluntariats que es poden fer als municipis del Barcelonès són a les ciutats de Badalona, l’Hospitalet, Santa Coloma i Sant Adrià.

Si tens formació com a personal sanitari i experiència en la feina de cures, pots inscriure’t a les borses de treball d’emergència. Pots fer una cerca avançada per àmbit d’actuació i conèixer de primera mà quines accions socials i de solidaritat s’estan fent, i en quines necessiten la teva ajuda.

Tot això i més podràs trobar-ho al web de voluntariat online. Activitats locals, nacionals o internacionals. Sent el voluntariat online un nou model de voluntariat.

Ramon Bartomeus, Director de Recursos d’iWith.org, explica que després d’obtenir els resultats de l’estudi La solidaritat i jo, promogut per iWith.org, cada cop més la tendència és a col·laborar puntualment en un projecte, que no pas a fer una col·laboració més petita però amb un compromís llarg. Hi ha persones doncs, que no tenen un perfil clàssic, com remarca Jaume Albaigès, autor del bloc TecnolONGia, però que poden fer accions més acotades en el temps associades al seu coneixement.

Coneix la realitat que t’envolta d’una forma totalment vivencial. Gaudeix aportant el teu granet de sorra i millora les condicions de les persones i entitats que ho necessiten.

Facebook X Instagram

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ