preloader

Blog

Obrir un llibre és obrir una finestra a la imaginació

A ACCC creiem fermament que la lectura és un vehicle perfecte per adquirir nou coneixement, noves maneres de pensar o de qüestionar-se aspectes abans impensables. La lectura ens permet, doncs, ser autocrítics, tenir un gran bagatge cultural ple d’història i referències que, molt sovint, troben un vincle en els nostres temps.

Arran de la crisi de la Covid-19 una de les activitats que s’ha vist més afectada ha estat la del turisme. El fet de desplaçar-se, ja sigui per feina o per lleure, s’ha vist molt perjudicada, reduint gran part de les possibilitats. Davant d’aquesta situació, pensem que la millor manera de viatjar és llegint. Llegir et permet transportar-te al lloc i temps desitjat. Només cal imaginar. Doncs bé, avui us proposem algunes referències bibliogràfiques perquè pugueu començar a imaginar i no deixar de fer-ho mai.

Les nostres recomanacions:

1.- La sombra del viento, Carlos Ruiz Zafón:

Primer de tot, ens agradaria retre homenatge a Carlos Ruiz Zafón, que ens va deixar el passat mes de juny. La seva primera novel·la La sombra del viento, va ser un èxit aclamat arreu del món amb més de 16 milions d’exemplars venuts. Aquesta obra és un misteri literari ubicat a la ciutat de Barcelona de la primera meitat del s. XX. És en essència una tragèdia històrica d’amor, que projecte l’eco a través del temps. A través d’un increïble entramat, l’autor expressa els secrets del cor i l’embruixament dels llibres.

2.- Cuatro amigos, David Trueba

David Trueba és periodista, escriptor i director de cinema, un referent en l’àmbit comunicatiu espanyol. La novel·la Cuatro amigos, relata les vacances de quatre amics. Darrere aquest viatge s’amaga una vertadera història d’amor. Amb l’objectiu de deslliurar-se’n, el protagonista aconsegueix tot el contrari, apropar-se més als records de la Bàrbara. Un relat agredolç que qüestiona amb exactitud que tot s’acaba.

3.- Los últimos románticos, Txani Rodríguez

Txani Rodríguez, escriptora, guionista, col·labora amb diferents mitjans de comunicació, a part de publicar gèneres com novel·la, conte o còmic. Sovint hi ha moments a la vida que apareix tot el nostre valor per afrontar situacions quotidianes. És així com, Irune, la protagonista de la novel·la descobreix el valor del que realment és important i la necessitat de seguir els propis somnis que, alhora, són el motor de la nostra vida. Una noia insegura, maniàtica i un pèl hipocondríaca que, quan és necessari, és capaç d’enfrontar-se al món quan creu que ho ha de fer.

4.- Los últimos días de nuestros pedres, Joël Dicker

Dicker és un jove titulat en dret per a la Universitat de Ginebra. Amb la seva primera novel·la, Los últimos días de nuestros padres va ser premiat pel Premi d’Escriptors Ginebrins. En aquesta obra literària, Winston Churchil crea una nova secció de serveis secrets, l’Special Operations Executive (SOE) amb l’objectiu de portar a terme accions de sabotatge des de l’interior de les línies enemigues.

5.- Open, Andre Agassi

Pels amants de l’esport, concretament el tennis, us recomanem la perla de l’obra Open. Andre Agassi en el seu estat més pur, mostrant l’essència des que era menut. Des de bebè, Agassi ja anava acompanyat d’una raqueta, no ha fet altra cosa que colpejar la pilota. En aquestes memòries, escrites pel propi tennista i el premi Pullitzer J. R. Moehringer, es mostra Agassi en totes les seves facetes.

6.- Cien años de soledad, Gabriel García Márquez

Hi ha lectures que són d’obligatorietat, necessàries per conèixer la història cultural. És el cas de Cien años de soledad, un clàssic del s. XX i considerada una obra mestra de la literatura llatinoamericana i universal.La novel·la relata la història d’un poble fictici de Macondo a través de la família Buendía. En ella es tracten temes cabdals en la història de la humanitat com són la solitud, la subjectivitat de la realitat i la fluïdesa del temps.

7.- El nombre de la rosa, Uberto Eco

Umberto Eco va ser un semiòleg, filòsof i escriptor italià. Totes les seves obres manifesten un clar interès per la filosofia tomista i cultura medieval. Aquesta novel·la narra les investigacions detectives que realitza el Fraile franciscà Guillermo de Baskerville per aclarir els crims comesos a una abadia benedictina l’any 1327. Una lectura que et permetrà gaudir d’una trama apassionant i d’admirable reconstrucció d’una època amb especials conflictes en la historia d’Occident.

8.- Los pilares de la Tierra, Ken Follett

Ken Follet, escriptor gal·lès, és autor de thrillers I novel·les històriques en llengua anglesa.La novel·la Los pilares de la Tierra transporta al lector a l’Edat Mitjana, a una fascinant historia de reis, damisel·les, cavallers, castells… Temes imprescindibles en la historia de la humanitat, com l’amor i la mort s’entrellacen en el transcurs de la literatura a través de la construcció d’una catedral gòtica.

Facebook X Instagram

GRAUS
SUPERIORS

CFGS
Doble titulació en turisme

Presencial

CFGS
Tècnic superior en Educació infantil

Presencial o Online

CFGS
Tècnic superior en Integració social

Presencial o Online

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ