preloader

Blog

Basket Beat: Activitat transversal a CECAC Bàrcino

A CECAC Bàrcino busquem que els nostres alumnes treballin i posin en pràctica de forma transversal al llarg dels dos cursos i de tots els mòduls, el seu futur rol com a professionals ja sigui com a Integradors Socials o bé, com a Educadors Infantils.  

 

Aquesta setmana ens ha ajudat a treballar-ho l’activitat BasketBeat amb els alumnes de 2n del Cicle Superior d’Integració Social. En Josep Maria i l’Elena, els creadors de BasketBeat, ens han proposat dinàmiques de grup i música amb pilotes de bàsquet, com a pretext per generar situacions, diàlegs, posicionaments, aprenentatges, mobilitzacions, demandes i preguntes al voltant del nostre rol com a professionals. Tot el que passa durant l’activitat ho utilitzem per ampliar o deformar el punt de vista des d’on fem o mirem les coses: On mirem? Quin llenguatge utilitzem? Quin paper té la nostra identitat en la relació educativa? En entrar en conflicte amb els propis pensaments o conviccions és quan aprenem de manera significativa! 

 

   

La formació del nostre alumnat és una experiència d’allò més vivencial on qüestionem, reconeixem i pensem conjuntament el cos, recursos i mirada. 

Es tracta d’una activitat dividida en diferents sessions, per les que travessem confrontacions i incomoditats entre d’altres, per a revisar el rol com a professionals de l’àmbit social i educatiu, així com desenvolupar eines per la dinamització de grups a través de l’art i la cultura com a metodologies per a l’acció social. 

Com podeu veure, ha estat una activitat molt completa, que serveix tant per al desenvolupament personal com professional dels nostres futurs Tècnics Superiors en Integració Social. L’hem gaudit tots molt! 

     

Seguirem compartint amb tots vosaltres aquestes experiències educatives i socials tan enriquidores. 

Facebook X Instagram

GRAUS
SUPERIORS

CFGS
Doble titulació en turisme

Presencial

CFGS
Tècnic superior en Educació infantil

Presencial o Online

CFGS
Tècnic superior en Integració social

Presencial o Online

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ