preloader

Blog

25 N- Dia Internacional per l’erradicació de la violència contra les dones

Com cada any, el 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l’erradicació de la violència contra les dones. Aquest any, des dels nostres centres ACCC juntament amb alumnes de l’ESO hem col·laborat amb el projecte “Santa Coloma con el latido de las mariposas”, encapçalat per La Ciba. Aquest projecte engloba diferents recursos per a dones amb l’objectiu de posar-los al seu abast en la millora de la seva autonomia personal en tots els àmbits de la vida.

“…hem col·laborat amb el projecte “Santa Coloma con el latido de las mariposas”, encapçalat per La Ciba.”

La campanya d’enguany explica l’experiència d’Itziar Prats, una dona que va patir una de les violències masclistes més brutals (les seves filles van ser assassinades pel seu exmarit). Des de l’espai Ciba, se’ns va proposar elaborar unes papallones de color violeta que simbolitzen la transformació i el canvi per a una societat lliure de violències masclistes.

“…papallones de color violeta que simbolitzen la transformació i el canvi per a una societat lliure de violències masclistes.”

Alhora, des d’ACCC hem destinat algunes classes per treballar i sensibilitzar i ser un altaveu de denúncia del que, encara, avui dia vivim en relació amb la violència masclista contra les dones. Aquestes papallones incorporaven un missatge reivindicatiu, com per exemple, el meu cos no vol la teva opinió, el amor no es la hostia, eres mi pareja, no mi dueño… a més del hashtag #snktlatidomariposa25n.

Finalment, aquestes petites obres d’art s’han exposat a la Plaça de la Vila amb l’objectiu de fer visible els missatges dels alumnes.

Des d’ACCC us animem a conèixer La Ciba, un espai d’innovació i economia feminista on podreu trobar projectes formatius, culturals, ocupacionals… i sobretot adquirir una sensibilitat extrema amb realitats tan preocupants com aquesta.

Ciutat lliure de violències masclistes!

Facebook X Instagram

GRAUS
SUPERIORS

CFGS
Doble titulació en turisme

Presencial

CFGS
Tècnic superior en Educació infantil

Presencial o Online

CFGS
Tècnic superior en Integració social

Presencial o Online

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ