preloader

Blog

Entrevista a la professora d’Integració Social, Núria Cutando Ruiz

Sent docent del CFGS en Integració Social, creus que les noves generacions es preocupen més per construir un món més inclusiu?

Considero que les darreres generacions haurien d’estar més conscienciades del món social en el qual vivim. L’experiència del cicle els ajuda a empatitzar amb col·lectius i situacions vulnerables i d’aquesta manera, s’aproximen més a la inclusió.
Paral·lelament, la vivència a les pràctiques ajuda a aconseguir aquesta mirada més inclusiva.

2. Quines són les qualitats que destaquen de l’alumnat que cursa el CFGS en Integració Social?

L’alumnat que cursa Integració Social són persones compromeses amb el món social. Aquesta és la característica principal. Tot l’alumnat comparteix la preocupació i la voluntarietat per acompanyar a persones, sobretot aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. Alhora, una altra habilitat a destacar és la capacitat de poder entendre a l’altra i això s’assoleix amb l’empatia. M’agradaria afegir un darrer aspecte i és la capacitat per dinamitzar grups. Sovint en el món social, som responsables de grups (joves, gent gran, persones amb diversitat funcional…) i, per tant, és necessari saber gestionar i liderar grups de persones. Tasques com el voluntariat o la participació en associacions i entorn socials també suposen un gran compromís amb el món social i suposen un aprenentatge de competències professionals i personals.

Tenen les noves generacions responsabilitat de millorar el futur? Com?

Considero que les noves generacions tenen responsabilitat de millorar el futur, igual que la resta de la població. Cal tenir en compte que actualment, els joves tenen molta més informació i alhora més recursos per millorar el futur. El canvi i la transformació social passa per la col·laboració de tothom. És important ser-ne conscients i fer pedagogia en l’entorn més proper, per exemple amb els amics, família, en el territori on vivim… Sovint ens pensem que els grans canvis es fan quan marxem a col·laborar a un país del 3r món, però amb petits gestos i des de casa, també es pot fer molt.

Facebook X Instagram

GRAUS
SUPERIORS

CFGS
Doble titulació en turisme

Presencial

CFGS
Tècnic superior en Educació infantil

Presencial o Online

CFGS
Tècnic superior en Integració social

Presencial o Online

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ