preloader

Blog

XERRADA SOBRE LA SÍNDROME X FRÀGIL

[vc_row][vc_column][vc_column_text]El dimecres 22 de gener de 2020, vam tenir la sort de rebre la visita d’en Rafa, un educador de l’Associació Catalana Síndrome X Fràgil. Ens va oferir una xerrada a l’alumnat de 1r i 2n del CFGS d’Integració Social.

L’Associació Catalana Síndrome X Fràgil (ACSXF) és un organisme que agrupa a familiars i professionals al voltant de la Síndrome X Fràgil. Un dels seus objectius  és oferir acollida i ajuda a les famílies que han estat diagnosticades.

És important saber que la SXF és un trastorn genètic de transmissió familiar lligat al cromosoma X, que pot causar dificultats que van des de problemes d’aprenentatge fins a una disminució en la capacitat intel·lectual. S’estima que afecta 1 de cada 4.000 nens i 1 de cada 6.000 nenes, i 1 de cada 250 dones n’és portadora sense tenir manifestacions evidents.

De la xerrada hem extret molta informació que desconeixíem, que de ben segur ens servirà de cara al futur professional dels nostres alumnes.

Agraïm molt la dedicació d’en Rafa i les seves explicacions.

Per ampliar informació sobre l’associació i la síndrome de X Fràgil, us recomanem que visiteu la pàgina web http://www.xfragil.cat/?lang=ca/[/vc_column_text][vc_images_carousel images=”27146,27148,27150,27152,27154,27156,27158,27160″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Facebook X Instagram

GRAUS
SUPERIORS

CFGS
Doble titulació en turisme

Presencial

CFGS
Tècnic superior en Educació infantil

Presencial o Online

CFGS
Tècnic superior en Integració social

Presencial o Online

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ