preloader

Blog

Sortida a la presó La Model

Explorant la Realitat de la Presó La Model a Barcelona: Una Experiència Educativa

Els estudiants de segon d’integració de Barcelona han tingut l’oportunitat d’endinsar-se en una experiència única i reveladora: la visita a la presó de La Model. Aquesta excursió, organitzada amb el propòsit de brindar als alumnes una perspectiva més profunda sobre el sistema penitenciari i fomentar l’empatia cap als qui s’hi troben, ha deixat una empremta duradora en tots els participants.

Un Passeig per la Història

La Model, situada al cor de Barcelona, ha estat testimoni d’una llarga i complexa història des de la seva fundació el 1904. Durant més d’un segle, aquesta institució ha estat el llar de milers de persones que, per diverses raons, han estat privades de la seva llibertat. Al llarg dels anys, ha experimentat nombrosos canvis i reformes, la qual cosa la converteix en un veritable reflex de l’evolució del sistema penitenciari a Espanya.

Trencant Barreres i Estereotips

La visita a La Model no només va oferir als estudiants l’oportunitat de conèixer la història d’aquesta institució, sinó que també els va permetre interactuar amb alguns dels reclusos que hi participen en programes de rehabilitació. Aquesta interacció directa va ajudar a desmitificar alguns dels estereotips comuns sobre les persones empresonades i va fomentar la comprensió de les circumstàncies que poden portar algú a la presó.

Un Impacte Durador

L’experiència a La Model no només va enriquir el coneixement dels estudiants sobre el sistema penitenciari i les realitats d’aquells que el travessen, sinó que també va promoure la reflexió sobre la importància de la reinserció i la reintegració dels reclusos en la societat. Els alumnes van sortir de la visita amb una comprensió més profunda de la complexitat dels problemes relacionats amb la justícia penal i un renovat compromís per advocar per un sistema més just i rehabilitador.

Conclusió

La visita a la presó La Model a Barcelona ha demostrat ser una experiència educativa valuosa que va més enllà dels confins de l’aula. Ha desafiat les percepcions dels estudiants i els ha donat una visió més àmplia de les qüestions relacionades amb la justícia penal. Esperem que aquesta experiència continuï inspirant els joves a ser agents de canvi a la seva comunitat i a treballar cap a un sistema de justícia que prioritzi la rehabilitació i la reintegració d’aquells que han comès errors en el passat.

Facebook X Instagram

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ