preloader

Blog

Entrevistem a Rubén González, professor del CFGS Doble titulació en turisme

Obrint la ment a noves oportunitats

Què destacaries del CFGS Doble titulació en turisme?

Destacaria que el nostre alumnat, en cursar i graduar-se de 2 cicles formatius alhora, tenen també el doble d’oportunitats d’incorporar-se a diferents llocs de treball en el sector turístic, podent optar a una major diversitat d’oferta laboral. A més, el fet d’aprendre tant a gestionar agències de viatges com a organitzar esdeveniments i a oferir serveis de guia i d’informació turística enriqueix notablement la formació dels estudiants, aprenent així a desembolicar-se en tots aquests diferents àmbits turístics.

Creus que les noves maneres de viatjar s’establiran o enyorem el turisme com el coneixíem?

En les últimes dècades s’ha demostrat que, malgrat l’arribada i expansió d’internet, la millora de les tecnologies i dels transports i la cada vegada major diversitat i complexitat en la intermediació, en el sector turístic hi ha cabuda per a totes les maneres de viatjar, tant les ‘clàssiques’ (viatges combinats, agències de viatges presencials i/o guies turístics, per als quals encara hi ha un gran sector de població que es decanta per ells) com les més ‘innovadores’ (els viatges més flexibles i independents organitzats pels propis turistes a través d’agències de viatges en línia o metacercadors).

No hi ha dubte que en el mercat turístic hi ha espai per a totes aquestes opcions de viatge. A més, l’estereotip de turisme que ha caracteritzat i encara caracteritza l’estat espanyol necessita un canvi adaptat a les tendències actuals. Tenir en compte les diferents tipologies de turisme que existeixen i sorgeixen determinen si estem preparats per canviar i adaptar-nos o bé per mantenir el que ja es coneix.

Quins són els perfils professionals per aquestes dues titulacions?

Els perfils Professionals d’aquestes dues titulacions tenen com a competència general, planificar, promocionar i informar sobre destinacions turístiques de base territorial, guiant i assistint viatgers i clients, en terminals, mitjans de transport, esdeveniments i altres destinacions turístiques, així com programar i realitzar viatges combinats i tot tipus d’esdeveniments, vendre serveis turístics en agències de viatges i a través d’altres unitats de distribució, proposant accions per al desenvolupament dels seus programes de màrqueting i assegurant la satisfacció dels clients.

Consideres que hi ha sortides professionals del sector que encara no existeixen?

Sí, és probable que, en tractar-se d’un sector en constant canvi, estiguin sorgint noves necessitats en les empreses turístiques que encara no s’han arribat a aplicar al currículum acadèmic dels cicles de turisme, especialment en els àmbits del màrqueting i de les noves tecnologies, com ara les noves figures de ‘revenue management’, ‘community management’, ‘gestió del big data’ o el ‘màrqueting relacional’.

Com vincularies la tecnologia de realitat virtual amb el turisme?

Les tecnologies de realitat virtual són, per a moltes destinacions, una eina molt potent per a mantenir l’interès per visitar-les. A través dels recorreguts virtuals ens podem submergir en diferents llocs, paisatges, hotels i atraccions patrimonials, que permeten a les persones arribar a llocs inaccessibles. La realitat virtual és, sense dubte, una alternativa per ‘viatjar’ sense deixar empremta. Aquesta realitat virtual té una gran influència sobre la població. En matèria turística, comptem per exemple amb una gran oferta museística on els mateixos museus ofereixen la possibilitat de realitzar tours virtuals dels de la seva pàgina web.

Feu ús del Pla Individualitzat que disposa CECAC? De quina manera?

Es contempla sempre dins del Pla d’acció tutorial del centre i s’aplica en els casos que es consensua amb tutors i equip docent. És una eina útil per fer un seguiment i acompanyament a l’alumnat amb necessitats acadèmiques i personals.

Què creus que esperen els i les alumnes que es matriculen a aquesta doble titulació?

Aprendre tots els detalls sobre aquest meravellós sector dels viatges i gaudir al mateix temps al llarg del camí. Alhora, treure profit del cicle per la doble titulació, treballar el contingut dels mòduls des d’una perspectiva allunyada dels exàmens; és a dir, més proves tradicionals i més innovació avaluativa, sobretot a través de TBLs i PBL’s.

Per a tu, què és el turisme?

Per a mi el turisme és una de les millors maneres d’obrir la ment i d’aconseguir una major acceptació entre les diferents cultures del món. És una porta oberta al creixement intel·lectual a través de la culturització, la mobilitat, el plurilingüisme, l’intercanvi de cultures, la motivació i interès per conèixer el que és diferent.

A més, i segons un estudi de Booking.com. en el qual han participat 15.000 persones de 20 països diferents, “visitar per primera vegada un lloc nou augmenta la nostra confiança, a més àmplia els nostres horitzons i ens obre la ment. Les noves experiències poden provocar canvis profundament enriquidors en la nostra vida. Sortir de la nostra zona de confort ens fa espavilar i experimentar noves sensacions. A més, viatjar també ens ajuda a prendre “decisions vitals”.

 

 

Facebook X Instagram

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ