preloader

Blog

Quin és l’estat del turisme?

Segon estiu en pandèmia

Ja fa més d’un any que vivim en pandèmia. Molts han estat els aprenentatges individuals i col·lectius, però, com està el sector de turisme en aquest segon estiu de pandèmia?

Som plenament conscients que les maneres de viatjar han canviat. Algunes mesures adoptades des de l’inici de la pandèmia, es mantenen, encara avui. D’altres han anat modificant-se en funció del progrés que la ciutadania experimentava.

Abans de la crisi de la Covid-19, enteníem el turisme com l’acció de viatjar a l’estranger. Conèixer altres cultures, llengües, paisatges… Ara, però, hem vist com el turisme d’interior, aquell que no es troba tan lluny de nosaltres, s’ha incrementat, potenciant així el turisme de territori.

“…el turisme d’interior, aquell que no es troba tan lluny de nosaltres, s’ha incrementat…”

Els futurs alumnes del CFGS en doble titulació en Turisme hauran d’idear noves maneres d’intercanviar realitats, segurament a través de la intel·ligència artificial, cotxes voladors… Per tant, aquestes dues titulacions, Grau Superior de Guia, Informació i assistència turística i el Grau Superior d’Agència de viatges i gestió d’esdeveniments, comprenen noves maneres d’entendre el turisme actual. El repte educacional i professional és saber com aplicar les noves tecnologies en el seu benefici directe i final.

“El repte educacional i professional és saber com aplicar les noves tecnologies en el seu benefici directe i final.”

La Organització Mundial del Turisme planteja la recuperació del turisme entesa des de tres perspectives diferents. La primera d’elles són les xarxes d’inversió. Aquestes tenen com a objectiu promoure inversions en turisme que impulsin el creixement econòmic, la creació de llocs de treball i la sostenibilitat de fonts de capital públic i privat.

“…promoure inversions en turisme que impulsin el creixement econòmic, la creació de llocs de treball i la sostenibilitat…”

En segon lloc, s’esmenta la innovació. Aquest aspecte es basa a aprofitar la innovació i la transformació digital que ofereixen oportunitats al turisme per millorar la inclusió, l’apoderament de les comunitats locals i la gestió eficient dels recursos.

“…millorar la inclusió, l’apoderament de les comunitats locals i la gestió eficient dels recursos.”

Finalment, en tercer lloc, es considera l’educació un aspecte essencial i alhora transformador. El fet de poder estudiar des de casa ha esdevingut un canvi considerable en l’assoliment de noves habilitats i aptituds per als joves.

Facebook X Instagram

GRAUS
SUPERIORS

CFGS
Doble titulació en turisme

Presencial

CFGS
Tècnic superior en Educació infantil

Presencial o Online

CFGS
Tècnic superior en Integració social

Presencial o Online

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ