preloader

Blog

Dia Internacional de les Dones, una lluita de tots i de totes

El 8 de març no és només un color, sinó que darrere d’aquest color segueix havent-hi una lluita comuna, una lluita per un futur igualitari. Des de CECAC procurem que no només avui, sinó que cada dia hi hagi un compromís per part de l’alumnat i el personal docent en treballar el feminisme de manera transversal per aconseguir una societat més equitativa.

Enguany, l’ONU ha proposat treballar sota el lema Dones líders: per un futur igualitari en el món de la Covid-19. Aquest tema, sens dubte, essencial en els nostres dies, exposa com les dones i noies de tot el món realitzen tots els esforços possibles per construir un futur més igualitari i recuperar-se de la pandèmia. Cal tenir en compte que, les dones es troben en la primera línia de la crisi de la Covid-19 com a treballadores de la salut, cuidadores, innovadores i organitzadores comunitàries. També, el seu paper juga una peça fonamental en el lideratge en la lluita contra la pandèmia.

“…el seu paper juga una peça fonamental en el lideratge en la lluita contra la pandèmia.”

Des de CECAC, durant tot el dia d’ahir, vam dur a terme diferents activitats que poguessin reforçar els missatges clau per seguir avançant amb pas ferm. Un moment que va servir per reflexionar sobre els reptes aconseguits, exigir més canvis i, celebrar la valentia i la determinació de les dones que han estat una peça clau en la història dels seus països i comunitats. Alhora, la jornada d’ahir, va servir per reivindicar els valors que representa el feminisme, denunciant qualsevol acte de masclisme o que impliqui vexacions de qualsevol mena.

“…celebrar la valentia i la determinació de les dones que han estat una peça clau en la història dels seus països i comunitats.”

Amb els i les nostres alumnes del centre Barcino vam poder realitzar una acció de reconeixement al treball clau de totes aquelles dones que han perseverat en una lluita incansable pels seus drets. El resultat? Un mural amb els missatges més reflexius, valents i esperançadors.

“…continuar avançant en una lluita que és de tots i de totes.”

Paral·lelament, els i les estudiants d’ESO van realitzar diferents tallers per evocar diferents reflexions durant el dia d’ahir. Les sessions van comptar amb dues hores de treball en grup, on es discutien aspectes de viva actualitat com el paper de la dona en la publicitat, les lletres de les cançons que escoltem en el nostre dia a dia…

Totes aquestes activitats que s’han treballat en els nostres centres educatius tenen l’objectiu de seguir avançant en una lluita que és de tots i de totes.

Facebook X Instagram

L'ESO
AL CECAC

Graduat ESO

Presencial

CENTRE ESCÒCIA

Horari secretaria

De dilluns a divendres
8:00 a 18:00 h

Portes obertes

Portes obertes amb cita prèvia en format telemàtic i/o presencial.

Dates pendents de confirmació.

DEMANA
INFORMACIÓ

DEMANA
INFORMACIÓ