Sentir-nos més a prop per construir una societat més inclusiva
La llengua de signes catalana (LSC) és la llengua de les persones sordes i sordcegues signants a Catalunya.
Fa dues setmanes, en el centre educatiu CECAC d’Escòcia, es va dur a terme un taller de 10 hores de durada amb l’objectiu que l’alumnat del mòdul Sistemes Augmentatius i Alternatius de Comunicació del CFGS d’Integració Social, pogués iniciar-se en la Llengua de Signes Catalana.
“…LSC és la llengua de les persones sordes i sordcegues signants a Catalunya.”
Aquest taller va ser encapçalat per Enric Lluch Rué, president de +ACCES, Associació Cultural i Social per a la Supressió de Barreres. Els i les alumnes que van poder participar en aquest taller van adonar-se de les dificultats presents en el dia a dia de persones sordes i/o sordcegues. Alhora, no només van disposar d’un acte reflexiu, sinó que també van aprendre a com interactuar amb persones que poden tenir diversitat funcional auditiva, com en Juan, que va visitar el taller.
“…com interactuar amb persones que poden tenir diversitat funcional auditiva…”
Aquesta nova aproximació i experiència ens fa sentir una mica més a prop de la realitat que ha de viure aquest col·lectiu. Un dels objectius de CECAC és el de promoure la inclusivitat per aconseguir una societat més justa i igualitària, sense que cap persona quedi exclosa per les seves característiques cognitives i/o físiques.
Aprofitem aquest text per agrair de nou a l’Enric i en Juan el seu temps i dedicació.